15 jaar KVW Circus

15 jaar KVW: Eén groot circus!

Wat gaat zo’n week toch snel! Voor de 15e keer op een rij was het weer zover: de alom vertrouwde en waanzinnig gezellige Kindervakantieweek. Pas de 15e keer, hoor ik je denken. Dat kan toch niet waar zijn?! En daar heb je helemaal gelijk in. De Kindervakantieweek wordt namelijk al veel langer gehouden in Huizen, al bijna 40(!) jaar. Echter, 15 jaar geleden wilde de organisatie die Kindervakantieweek Huizen organiseerde de stekker eruit trekken. Dit vonden onze vrijwilligers — ja, ja sommige van hen helpen nog steeds een handje mee — zo jammer dat zij een eigen stichting hebben opgericht om Kindervakantieweek Huizen te behouden.

Ter gelegenheid van dit jubileum hebben we ervoor gekozen om eens flink uit te pakken. Het thema circus leek ons hier uitermate geschikt voor. En op maandagochtend 21 augustus was het dan eindelijk zover. Het startsein werd gegeven en de kids stormden het veld op. Snel even kennismaken met je groepje en daarna aan de slag met het bouwen van de hut! Er was voldoende hout dit jaar dus binnen een mum van tijd werden er plannetjes gemaakt voor extra verdiepingen, loopbanen van hut naar hut, hoge uitkijktorens en natuurlijk de oude vertrouwde glijbanen.

Op dinsdag konden de kids verf halen en lappen stof om de hut tot in de puntjes af te werken. Zo werden er vlaggen gemaakt, een ware circustent en zelfs douchegordijnen voor de badkamer. Aan alles werd gedacht om een goede indruk te maken bij het bezoek van de jury.

Na de lunch was het tijd voor sport & spel. Touwtrekken, drie op een rij en als een slangenmens met je groepje door een hoepel waren enkele van de spelletjes. Uiteraard was ook dit jaar de waterglijbaan weer van de partij, en vanwege de warmte was dit al snel het meest populaire onderdeel van de middag. Ook ontstonden er al snel verschillende watergevechten tussen kinderen en vrijwilligers waarbij alles werd ingezet: waterpistolen, waterballetjes en gehele emmers vol water. Niets of niemand zou droog naar huis vertrekken…

Voor woensdag stond er net als ieder jaar weer een heerlijke dag in Oud Valkeveen op het programma. In de ochtend mochten de kinderen zich verzamelen bij hun groep en groepsleiding om naar de klaarstaande bussen te gaan. Na meerdere coupletten “we zijn er bijna…” kwamen we aan bij Oud Valkeveen voor wederom een geweldig gezellige dag spelen, rennen en springen!

De donderdag was dit jaar extra speciaal, want naast de jaarlijkse knutselactiviteiten, hadden we dit jubileumjaar namelijk ook een echt circus uitgenodigd! De kinderen werden opgesplitst in twee groepen. De eerste groep kon zich in de tent helemaal uitleven op creatieve knutselwerkjes die door het activiteitenteam waren bedacht: van een eigen popcorn bakje tot clown maskers en katapulten. Terwijl de tweede groep startte met een officiële circusworkshop. Waarbij de kids zich konden uitleven op clownsfietsen, leren koorddansen, bal lopen en jongleren. In de middag werd dit omgedraaid zodat iedereen een echte circusartiest kon worden. En om het drukke dagprogramma goed af te sluiten werd iedereen getrakteerd op een heerlijk verkoelend ijsje.

Waar de avond normaliter gevuld wordt met een disco, was er dit jaar een circusvoorstelling van Circus Moustache! Een fantastische voorstelling waar de kids en ouders zichtbaar van hebben genoten.

En voordat wij er erg in hadden was het alweer vrijdag. In de ochtend hebben we nog lekker kunnen spelen en was er een speurtocht uitgezet. Om 12:30 uur werd het veld omgebouwd tot een heuse markt, met grabbeltonnen, schmink, popcorn en verschillende kraampjes. En om 13:00 uur stroomden alle pappa’s, mamma’s, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s het veld op om de feestweek samen met ons af te sluiten!

Kenmerk Jeugd Veilig Actief!

Tijdens de opening van de markt, stond ons ook nog een leuke verrassing  te wachten. Wethouder Marianne Verhage verraste ons namelijk als eerste stichting met de toekenning van het kenmerk ‘Jeugd Veilig Actief’. Hier zijn wij als bestuur heel erg trots op! Meer informatie over ons beleid en de uitwerking hiervan is te vinden op in ons veiligheidsbeleid.

En dan het moment waar niemand naar uitkijkt: de afsluiting van een prachtige week en het einde van de Kindervakantieweek 2017. Alle kinderen kregen een leuke goodiebag mee naar huis met daarin wat lekkers en natuurlijk de fotokaart met groepsfoto en datum voor volgend jaar!

Namens alle vrijwilligers en het voltallige bestuur bedanken wij alle kinderen en ouders/verzorgers die hebben meegedaan. Ook wij hebben een fantastische week gehad!

Daarnaast dank aan alle sponsoren en partners. Zonder hun bijdrage was de Kindervakantieweek nooit zo’n succes geweest.

Wij hopen jullie volgend jaar van 20 t/m 24 augustus weer bij ons terug te zien!

Word vrijwilliger!

Kindervakantieweek-vrijwilligers

Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste mensen die ons willen helpen bij de organisatie en de begeleiding van de kinderen. Wil je deel uitmaken van een gezellig team van leuke, gemotiveerde en een tikje gekke mensen? Neem dan contact met ons op.

Kindervakantieweek Huizen stopt!

Na langdurige pogingen om nieuwe vrijwilligers te werven via diverse campagnes en via verschillende kanalen, hebben we helaas geen succes gehad en is er onvoldoende animo om de Kindervakantieweek voort te zetten.

We hebben genoten van de vele jaren en de mooie herinneringen die we hebben gemaakt.

In de zomer worden er diverse activiteiten georganiseerd in Huizen, waaronder ook de Kinder-Doe-Week. Klik voor het overzicht hiervan op onderstaande knop.