Verslag-KVW-2018-in-5-dagen-wereld-rond

KVW 2018: In 5 dagen de wereld rond

Wat gaat zo’n week toch snel, maar wat was het een ongelofelijke reis om de wereld in 5 dagen.

Maandag

Op maandag begon de reis voor iedereen net wat anders. Sommige kids reisden met hun groepsleider af naar Spanje, anderen naar Duitsland of Engeland en sommigen nog verder naar Mexico en Brazilië. Onderweg maakte iedereen kennis met elkaar en werd het al snel een hechte groep. Klaar voor de bouw van hun wereldwonder!

Dit jaar hadden we de heuse Rocky Mountains aan houtwerk klaarliggen om deze wereldwonderen te verwezenlijken. In alle landen gingen de kinderen hard aan de slag en kwamen de mooiste creaties naar boven. De Dansende Duitsers besloten echte roadtrippers te worden en zetten een ware auto in elkaar. Op die manier kunnen zij de hele wereld over! De Charmante Chinezen hebben een hut zo hoog gebouwd dat hij de Shanghai Tower evenaart. En wie ooit heeft gedacht dat een reis naar Hawaï niet te combineren is met een bezoek aan Australië, heeft dat goed mis. De Huppelende Hawaïanen en de Avontuurlijke Australiërs legden namelijk een loopbrug aan om de landen met elkaar te verenigen.

Dinsdag

Op dinsdag zijn kleine wereldreizigers enthousiast begonnen met het schilderen van hun wereldwonderen. Zo werd de Volkswagen van de Dansende Duitsers voorzien van een fantastisch nummerbord, kregen de IJverige IJslanders een schommel en hadden de Edele Egyptenaren de enige echte regenboog glijbaan. Ook kwam de internationale handel goed op gang. Van Japanse origami zwanen tot Jackson Pollock schilderijen, van alles werd er verhandeld. ’s Middags was het voor de enige echte WERELDSPELEN! 

Alle landen landen kwamen recht tegen over elkaar te staan in een spannende strijd om de eeuwige roem. Er was een competitie touwtrekken, drie op een rij en het oud-Hollandse zaklopen. Aan het einde van de dag kwam de reisleiding langs om de verschillende wereldcreaties op creativiteit, functionaliteit en esthetiek te beoordelen. Er werd al snel duidelijk dat de reisleiding een pittige taak voor zich had liggen.

Woensdag

Na een slapeloze nacht van de spanning (en de jetlag?) was het op woensdag tijd voor een heerlijk uitstapje naar attractiepark Oud Valkeveen. Onze kleine wereldreizigers stapten met een grote glimlach de bus in op naar een dag vol avontuur. 

In Oud Valkeveen vonden allerlei kleine groepsreisjes plaats. Op die manier kon iedereen lekker doen waar ze zelf zin in hadden. Kinderen kozen ervoor om op meerdere manieren verder te reizen. Zo was er de mogelijkheid om met oldtimers te roadtrippen, met waterfietsen het water op te gaan of met een trein een nieuwe wereld te verkennen. De wat meer ervaren avonturiers kozen ervoor om met vliegende boten, botsauto’s of met de achtbaan verder te reizen.

Donderdag

Met een turbulente nachtvlucht achter de rug zijn we op donderdag met onze vakantiegangers aangekomen in het altijd mooie oude dorp van Huizen. Vandaag stond een heuse Japanse sightseeing tour op het programma waarbij de kleine backpackers aan de hand van een fototour de verborgen schatten van Huizen konden ontdekken. Met camcorders, spiegelreflexcamera’s en mobiele telefoons in de aanslag werden de aloude schatten van het mooiste dorp van Nederland met de grootst mogelijke kundigheid op de foto gezet.

Na een korte middagsiësta kwamen de gekostumeerde kampeerders via een rode loper de tent binnenlopen. We hadden nog maar net onze Italiaanse haute cuisine op of we stonden alweer op grote hoogte op het podium. Onder leiding van wereldhits en aangemoedigd door de vele toeschouwers ging de bonte avond van start. Iedereen werd getrakteerd op zang, dans, turnacts, cabaret en een ongekend mooi piano stuk. Na een lange dansavond is het tijd geworden om ons kamp op te zetten en de hangmatten uit te hangen voor een welverdiende nachtrust. Klaar voor alweer de laatste dag van onze wereldreis.

Vrijdag

Zo sta je nog bovenop de Shanghai Tower te genieten van een virgin cocktail en zo is het alweer vrijdag en bijna tijd om het vliegtuig in te stappen voor de reis naar huis. Maar voordat het zover was, eerst nog even volop genieten van de zelfgebouwde wereldwonderen, klauteren op de piramide van Cheops en vervoert worden door de show van Pio Piloot.

Vanaf 12:00 uur ’s middags stroomde het veld vol pappa’s, mamma’s, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s om de wereldwonderen nog een laatste keer te aanschouwen. De show van Pio Piloot te volgen en natuurlijk lootjes te kopen voor de altijd spannende loterij. Helaas was het daarna alweer tijd om de koffers te pakken en de reis naar huis te starten.

Namens alle reisleiders willen wij jullie van harte bedanken voor het reizen met Kindervakantieweek Huizen. Maak dan nu graag jullie stoelriemen vast, zet de stoelleuningen weer recht en klap het tafeltje weer in, want de landing is ingezet.

Natuurlijk een speciaal dankje aan alle sponsoren en partners, zonder wie de Kindervakantieweek nooit zo’n succes zou zijn geweest.

Zet jij de editie voor 2019 ook alvast in je agenda? Dan wordt de Kindervakantieweek gehouden van 12 t/m 16 augustus. 

Hopelijk ben jij er volgend jaar (weer) bij!

Namens de reisleiding,

Rob, Demi, Myrthe, Charlotte, Jelle & Bas.

Video

Word vrijwilliger!

Kindervakantieweek-vrijwilligers

Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste mensen die ons willen helpen bij de organisatie en de begeleiding van de kinderen. Wil je deel uitmaken van een gezellig team van leuke, gemotiveerde en een tikje gekke mensen? Neem dan contact met ons op.

Kindervakantieweek Huizen stopt!

Na langdurige pogingen om nieuwe vrijwilligers te werven via diverse campagnes en via verschillende kanalen, hebben we helaas geen succes gehad en is er onvoldoende animo om de Kindervakantieweek voort te zetten.

We hebben genoten van de vele jaren en de mooie herinneringen die we hebben gemaakt.

In de zomer worden er diverse activiteiten georganiseerd in Huizen, waaronder ook de Kinder-Doe-Week. Klik voor het overzicht hiervan op onderstaande knop.