kvw-2019-hutten-bouwen

Verheldering Rondom Afgelaste Kindervakantieweek Huizen 2022

Gisteravond waren wij onderdeel van een nieuwsbericht op RTL Nieuws, waarbij wij als Kindervakantieweek Huizen geïnterviewd werden over het niet doorgaan van de Kindervakantieweek door het (landelijk) gebrek aan vrijwilligers. Nadat we dit bericht op Facebook hebben gedeeld merkten wij door de reacties dat het niet voor iedereen duidelijk is hoe en waarom de Kindervakantieweek nu precies is afgelast en waarom er dan wel een alternatief is in de vorm van de Kinder Doe Week, georganiseerd door de Buurtsportcoaches. Met dit bericht willen wij dan ook graag de gang van zaken rondom de afgelasting verhelderen.

In april en mei van 2022 hebben wij door verschillende online en offline campagnes geprobeerd vrijwilligers te vinden. Zo waren er in sportscholen, kantines en basisscholen posters te zien met de boodschap “Word vrijwilliger”, is op social media is onze vrijwilligers doelgroep meermaals benaderd met diverse advertenties en hebben wij via de gemeente het jeugdpanel ingeschakeld om via hen vrijwilligers te regelen. Tot ons grote verdriet hebben deze inspanningen niet geleid tot een grote aanwas van vrijwilligers. Zo hebben slechts 4 vrijwilligers zich gedurende en na deze campagnes aangemeld.

Begin juni hebben wij als bestuur de knoop moeten doorhakken om de Kindervakantieweek dit jaar wederom niet door te laten gaan. In totaal hadden slechts 16 vrijwilligers zich aangemeld, waarvan nota bene niet elke vrijwilliger de volledige week aanwezig kon zijn. Voorgaande jaren bestond de groep uit 40 tot 50 vrijwilligers, waarmee er ruimte geboden kon worden aan zo’n 200 kinderen. Om ditzelfde aantal kinderen te ontvangen hebben we minimaal 30 tot 35 vrijwilligers nodig die de volledige week aanwezig zijn. Met 16 vrijwilligers kunnen we dusdanig weinig kinderen een plek bieden dat de week niet langer kostendekkend is. 

Op 16 juni 2022 stond het artikel “Geen Kindervakantieweek dit jaar?” op de voorpagina van het Nieuwsblad van Huizen. Lees hier het volledige artikel.

Dit artikel heeft veel medeleven opgeroepen, maar niemand stond op om ons te helpen. Op 28 juni bracht gemeente Huizen een persbericht naar buiten waarin tot onze grote verbazing de volgende zin stond: “Na goed overleg tussen de Kindervakantieweek en Sportief Huizen is het Sport Advies Groep gelukt om … [een Kinder Doe Week te organiseren]”. Met name de start van de zin verbaasde ons, aangezien er helemaal géén overleg is geweest met ons.

Op 29 juni 2022 stond het artikel “Huizen komt tóch met kindervakantieweek, tot verbazing van organisatie” op de website van NH Nieuws.

Zoals ook aangegeven in het artikel stellen wij voorop dat we ontzettend blij zijn dat er überhaupt wat georganiseerd wordt voor de kinderen uit Huizen en omgeving, maar voor ons voelde het wel een beetje wrang. Met deze vrijgekomen gelden hadden wij namelijk wel gewoon een Kindervakantieweek kunnen organiseren door net als de Sport Advies Groep mensen in te huren. 

Op 15 juli 2022 stond het artikel “Veel belangstelling voor Kinder Doe Week die gat Kindervakantieweek opvult” op Huizen Extra. Lees hier het volledige artikel.

Het had natuurlijk fantastisch geweest als we dit jaar wel weer een Kindervakantieweek konden organiseren. Dit had hoogstwaarschijnlijk ook geholpen om het gevoel bij de vrijwilligers weer terug te krijgen en voor volgend jaar sneller een grotere groep vrijwilligers bij elkaar te krijgen. Desalniettemin gaan wij volgend jaar met goede moed aan de slag om een Kindervakantieweek te organiseren.

Wij hopen hiermee duidelijk te hebben gemaakt waarom wij de Kindervakantieweek helaas hebben afgelasten en hoe het alternatief van de Sport Advies Groep tot stand is gekomen.

Mocht je het leuk vinden om ons te helpen gedurende de week of tijdens de organisatie van de week, stuur dan gerust een mailtje naar bestuur@kindervakantieweek.nl.

 

Word vrijwilliger!

Kindervakantieweek-vrijwilligers

Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste mensen die ons willen helpen bij de organisatie en de begeleiding van de kinderen. Wil je deel uitmaken van een gezellig team van leuke, gemotiveerde en een tikje gekke mensen? Neem dan contact met ons op.

Kindervakantieweek Huizen stopt!

Na langdurige pogingen om nieuwe vrijwilligers te werven via diverse campagnes en via verschillende kanalen, hebben we helaas geen succes gehad en is er onvoldoende animo om de Kindervakantieweek voort te zetten.

We hebben genoten van de vele jaren en de mooie herinneringen die we hebben gemaakt.

In de zomer worden er diverse activiteiten georganiseerd in Huizen, waaronder ook de Kinder-Doe-Week. Klik voor het overzicht hiervan op onderstaande knop.