Vrijwilligersinformatie

Informatie

Ieder jaar wordt de Kindervakantieweek (KVW) georganiseerd door Stichting KinderVakantieWerk Huizen. De KVW is bedoeld voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar uit Huizen en omgeving. Ieder jaar doen er ruim 180 kinderen mee met een week vol gezelligheid en spelletjes, die variëren van hutten bouwen en knutselen tot sport & spel. Wij bedenken hier ieder jaar een thema omheen. Zo gaan we bijvoorbeeld een week lang terug in de tijd, naar de tijd van cowboys en indianen of vliegen we met een tijdmachine naar het jaar 2100! In die week kan het allemaal! Om zo’n fantastische week te organiseren voor zoveel kinderen zijn er altijd veel enthousiaste en leuke vrijwilligers die ons helpen. Sommige voor het eerst en enkelen behoren inmiddels tot het inventaris. Maar omdat we het ieder jaar weer groots en spectaculair aanpakken zijn we altijd op zoek naar gezellige en enthousiaste mensen zoals JIJ!

Vrijwilligers zijn de motor achter een fantastische Kindervakantieweek: zonder hen zijn wij nergens! Zonder enthousiaste en gemotiveerde vrijwilligers kunnen wij geen week organiseren voor zoveel kinderen. Wij zijn daarom extreem blij en zuinig op deze toppers. Alle vrijwilligers krijgen van ons een T-shirt met logo. Dit is leuk als aandenken, maar tijdens de week ook erg praktisch voor de herkenbaarheid. Je leert als vrijwilliger veel nieuwe mensen kennen, waar vrijwilligers vaak hechte vriendschappen aan hebben overgehouden. Het einde van de week wordt traditioneel afgesloten met de inmiddels befaamde en altijd gezellige barbecue, speciaal als bedankje naar onze vrijwilligers.

Word jij onze nieuwste vrijwilliger? Meld je dan snel aan!

Maatschappelijke Stage

Bij de Kindervakantieweek kun je ook je maatschappelijke stage lopen. Ieder jaar bieden wij leerlingen de kans om in de zomervakantie hun maatschappelijke stage te lopen. Wij werken al verschillende jaren actief samen met Vrijwilligerscentrale Huizen en jaarlijks melden zo’n 15 leerlingen zich aan voor een maatschappelijke stage bij de Kindervakantieweek. Meld je je hiervoor aan, dan kun je dat voor groepsleider of voor vliegende keep doen. Wij zijn lekker flexibel; je kunt je maatschappelijke stage zowel part-time als full-time bij ons lopen. Veel van onze maatschappelijk stagiaires komen jaarlijks terug en melden zich daarna vaak weer aan als vrijwilliger. Aanmelden kan heel snel en makkelijk via WISMAS of stuur een mailtje naar vrijwilligerszaken@kindervakantieweek.nl.

Pre-vrijwilligers

Kinderen van 14 en 15 jaar die nog niet oud genoeg zijn om de volledige verantwoordelijkheid als vrijwilliger te dragen en toch heel graag willen meehelpen, kunnen zich aanmelden als pre-vrijwilliger. Je wordt vooral ingezet als vliegende keep en loopt mee met volwassen vrijwilligers. Het is aan jou of je de gehele week mee wilt helpen, of slechts een paar dagen.

Wat doe je al vrijwilliger bij de KVW?

Als vrijwilliger van de Kindervakantieweek kun je op verschillende vlakken heel nuttig zijn: als groepsleider of als vliegende keep. De keuze is geheel aan jou.

Groepsleiders krijgen een eigen groepje die zij een week lang begeleiden tijdens de KVW. Je bent samen met je mede-vrijwilliger verantwoordelijk voor jouw groepje kinderen.

De volgende taken mag je verwachten als groepsleider:

 • Spelactiviteiten begeleiden
 • Kinderen in de gaten houden
 • Hutten bouwen
 • Knutselen en sportactiviteiten begeleiden
 • Begeleiding tijdens het uitje naar Speelpark Oud Valkeveen op de woensdag
 • Dansen met je groepje tijdens de discoavond op de donderdag

Zie jij bovenstaande wel zitten? Vind je werken met kinderen en andere vrijwilligers helemaal leuk? Kun je eigen initiatief tonen en goed samenwerken in een groepje en deins je niet terug voor vieze handen, actieve spelletjes en een flink potje voetbal? Dan ben jij een geboren groepsleider voor de KVW.

Als leiding geven aan een groepje niet zo jouw ding is, dan zijn wij ook altijd op zoek naar vliegende keeps. Tijdens de Kindervakantieweek ben je als vliegende keep multifunctioneel inzetbaar voor allerlei klusjes. Van limonade tappen tot het opbouwen van activiteiten en van helpen bij activiteiten tot het schilderen van dingen waar van Gogh nog wat van kan leren. Jij bent een echte alleskunner. Je bent samen met een team van +/- 20 vliegende keeps die de Kindervakantieweek de hele week helpen. Het is een goede en leuke taak voor vrijwilligers die meer willen doen dan een groepje begeleiden.

Als vliegende keep kun je denken aan taken als:

 • Ondersteunen van het bestuur
 • Limonade maken en uitschenken
 • Knutsel- en spelactiviteiten klaarzetten
 • Uitgifte van verf en andere materialen op de maandag
 • Helpen bij andere klusjes
 • Ondersteunen van andere vrijwilligers

Neem je graag zelf het initiatief, kun je goed samen, maar ook alleen werken, ben je flexibel en denk je in oplossingen dan is dit helemaal geschikt voor jou.

Kindervakantieweek Huizen stopt!

Na langdurige pogingen om nieuwe vrijwilligers te werven via diverse campagnes en via verschillende kanalen, hebben we helaas geen succes gehad en is er onvoldoende animo om de Kindervakantieweek voort te zetten.

We hebben genoten van de vele jaren en de mooie herinneringen die we hebben gemaakt.

In de zomer worden er diverse activiteiten georganiseerd in Huizen, waaronder ook de Kinder-Doe-Week. Klik voor het overzicht hiervan op onderstaande knop.